CKB

BLUE American Express kartica

 • Revolving kreditna kartica
 • Finansijska fleksibilnost: minimalna mjesečna otplata samo 5% (minimum 20€)
 • Automatska mjesečna naplata sa Vašeg tekućeg računa
 • Ukoliko otplatite kompletan dug do 15. u mjesecu, bićete oslobođeni kamate
 • 1% Cashback na potrošeni iznos na POS terminalima
 • American Express Selects program za dodatne popuste

Opis proizvoda

Otkrijte elegantnu, transparentnu i potpuno novu - BLUE American Express® kreditnu karticu. BLUE American Express® kreditna kartica je Vaša mudra odluka.

Naravno, Blue iz American Expressa nije samo moderno dizajnirana kreditna kartica, ona nudi mnogo više. American Express® Blue Revolving kartica pruža mogućnost korišćenja revolving kredita tako što mjesečno izmirujete obaveze u iznosu 5% od ukupnog duga (minimalno 20€), a ostatak dugovanja se prenosi u naredni mjesec. Ukoliko cjelokupan svoj dug izmirite do 15. u mjesecu, bićete oslobođeni kamate.

Prednosti korišćenja BLUE American Express® kartice

 • Prava kreditna kartica: korišćenje Revolving kredita.
 • Finansijska fleksibilnost: omogućava da mjesečno otplaćujete/vraćate minimalni iznos od ukupnog duga iz prethodnog mjeseca (samo 5% ili minimalno 20€).
 • Ne morate dolaziti u Banku da uplaćujete Vaš mjesečni iznos od 5% već se taj iznos naplaćuje AUTOMATSKI sa Vašeg tekućeg računa svakog prvog radnog dana u mjesecu.
 • Kontrola troškova putem mjesečnog izvještaja o izvršenim transakcijama i iznosu minimalne uplate duga (Faktura) koji ćete primiti poštom na kućnu adresu i SMS obavještenja.
 • Ukoliko cjelokupan dug izmirite do 15. u mjesecu bićete oslobođeni kamate.
 • 1% Cashback na sve što potrošite (samo na POS transakcije).
 • American Express® SELECTS Program kojim dobijate ekskluzivne popuste.
 • Mogućnost uzimanja dodatnih kartica za članove porodice ili za Vaše prijatelje.
 • Omogućava Vam plaćanje roba i usluge i podizanje gotovine u zemlji i inostranstvu na prodajnim mjestima sa oznakom American Expressa.
 • Na bankomatima Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica možete dobiti uvid u raspoloživo stanje.
 • Na bankomatima Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica možete kupiti dopunu za 067, 068 i 069 mobilnu mrežu.
 • Na POS terminalima Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica kod ovlašćenih dilera možete kupiti dopunu za 067, 068 i 069 mobilnu mrežu.
 • Smanjujete potrebu odlazaka u Banku - mogućnost provjere izvršenih transakcija sa karticama putem elektronskog bankarstva.

Za više informacija posjetite stranicu: www.americanexpress.com/montenegro

Gdje možete dobiti BLUE American Express® kreditnu karticu?

American Express® Blue kreditnu karticu možete dobiti ukoliko ste punoljetni i kreditno sposobni i ukoliko ostvarujete redovna mjesečna primanja preko transakcionog računa otvorenog u Crnogorskoj komercijalnoj banci AD Podgorica.

Ukoliko nijeste naš redovan klijent, karticu možete dobiti uz dodatna sredstva obezbjeđenja. Za karticu možete aplicirati u bilo kojoj od poslovnih jedinica Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica širom Crne Gore. Karticu možete koristiti istog dana kada je dobijete.

Bezbjednost

Kada dobijete karticu obavezno je potpišite. Nepotpisana kartica se smatra nevažećom. Korisnik kartice uz karticu dobija i njen tajni identifikacioni broj (u daljem tekstu: PIN). Neophodno je da korisnik kartice čuva svoj PIN u tajnosti, da ga ne saopštava drugim licima, da ne postoji pismeni trag istog kako bi eliminisali rizik od zloupotrebe kartice. Prilikom unošenja Vašeg PIN broja na bankomatu ili POS terminalu sačuvajte privatnost. Provjerite iznos transakcije prije potpisivanja računa.

Prijava gubitka ili krađe kartice

U slučaju da ste izgubili karticu ili Vam je ona ukradena molimo Vas da kontaktirate CKB Call Centar 19894. Kartica će biti automatski blokirana od momenta kada ste kontaktirali Banku. Ukoliko ne prijavite gubitak ili krađu bićete odgovorni za cjelokupan dug.

Reklamacija

Ukoliko korisnik kartice smatra da mu neki troškovi ne pripadaju ili su pogrešno obračunati, može se obratiti Banci radi reklamiranja istih uz podnošenje računa i druge dokumentacije koju Banka od njega može tražiti. Rok za podnošenje reklamacije je 72h od datuma transakcije.

Banka ne preuzima odgovornost za kvalitet i količinu robe odnosno usluge kupljene karticom. Reklamaciju u vezi sa kvalitetom i količinom robe, odnosno kvalitetom usluge, korisnik rješava sa prodajnim mjestom. Bez obzira na ishod reklamacije korisnik je dužan podmiriti ukupan dug po kartici.

Ako Banka utvrdi da je reklamacija opravdana, odobriće račun vezan za karticu, a u slučaju neopravdane reklamacije korisnik snosi sve troškove.

Informacije

Za sve informacije vezane za poslovanje platnim karticama pozovite CKB Call Centar na 19894.